AKTUELNO

Praznična čarolija: U Parku Hastahana otvoren 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Praznična čarolija: U Parku Hastahana otvoren 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market otvoren je večeras u Parku Hastahana paljenjem lampica na jelki višoj od 12 metara. Ovo je 8. Holiday Market, a otvorio ga je sarajevski gradonačlnik Abdulah Skaka.

zatori su Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar i Turističke zajednice Kantona Sarajevo,a istaknuto je da ovgoodišnje izdanje ponuditi niz interesantnih sadržaja za sve generacije.

Sajamski dio Marketa donosi ponudu više od 20 izlagača i to zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića, a ove godine će u sklopu tog dijela učestvovati i Festival Exit.

Novitet je, kako su kazali organizatori, vanjska bin integrisana u Coca-Cola Food Court, a na njoj će se svakog dana dešavati zanimljivi programi.

Na Marketu je ove godine postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima, a za najmlađe će ponovo tokom cijelog dana biti otvorena vrata igraonice Argeta Junior Play House, gdje će se moći družiti, igrati i učiti.

Jaffa klizalište će klizanje nuditi sve do 3. februara, a tokom cijelog januara, u vrijeme zimskog raspusta će zahvaljujući podršci Općine Centar klizanje na Hastahani biti besplatno za sve.

Prostor Coca-Cola sela Djeda mraza nikad nije bio okićeniji, a u njemu se nalaze Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda mraz sa svojim drugarima - vilenjakom i fotografom.

Organizatori su istakli kako će odrasli zasigurno najviše uživati ugostiteljskom objektu ispod šatora, koji ove godine nosi naziv Carlsberg Holiday Pub i gdje će se tokom 40 dana trajanja Marketa tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi.

- Svakog dana od 16.30 sati su na programu After Work Partiji, nakon čega će slijediti izvlačenja Carlsberg Binga, dok će se od 21.00 održavati večernji koncerti, najavljeno je iz Coca-Cola Sarajevo Holiday Market - poručili su.

(Kidsinfo.ba)