ART I ZABAVA

Jesenski plodovi mogu biti i prava zabava za vaše mališane

Jesenski plodovi mogu biti i prava zabava za vaše mališane

Lišće, bundeve, žirevi i drugi jesenski plodovi mogu poslužiti kao pravi materijal za dječiju kreativnost.

Stigla nam je jesen, a s njom i nova stranica pred roditeljima kako zabaviti svoju djecu. Mijenja se način igre i zabave jer zbog zahlađenja i kiše i igru treba prilagoditi vremenskim uvjetima. Jesen nosi i niz prirodnih ukrasa koji mogu djeci pružiti niz zabavnih igara. Naime, jesenski plodovi mogu biti i prava zabava za vaše klince, od običnog lišća do žireva, kestenja i bundeva. Donosimo vam nekoliko zanimljivih aktivnosti s kojima možete u toplini doma zaigrati vašu djecu.

Iako jabuka nije samo jesenski plod, idealna je i za jelo i za zabavu. Izaberite one lošije jabuke i od njih napravite prave pečate. Umočite polovicu jabuke u boju i zatim pritisnite na bijeli papir. Birajte razne boje i dobit ćete predivnu sliku.

Od koštica iz bundeve možete raditi brojne ukrase. Koštice stavite u vrećicu i dodajte im jestivu ili akrilnu boju. Protresite vrećicu dok se koštice ne ofarbaju. U vrećice stavljajte po manje koštica i farbajte ih raznim bojama. Osušene koštice mogu poslužiti kao lišće na drvetu ali i dr.

 

 

 Prikupite s djecom razno lišće, a potom ga farbajte s temperama ili akrilnim bojama. Možete ofarbati cijeli list jednom bojom il šareno…

Lišće možete potom otisnuti na papir ili ih zalijepiti s ljepilom.

(Kidsinfo.ba, djecjaposla.com)

Pročitajte i ovo:  U privatne predškolske ustanove u KS primljeno oko 400 djece s liste čekanja