IGRAONE

Vodič kroz sarajevske vrtiće 1: Saznajte cijene i programe koje nude!

Vodič kroz sarajevske vrtiće 1: Saznajte cijene i programe koje nude!

Vaše dijete je stasalo za vrtića, ali ne znate koji najviše odgovara vašim potrebama i prilikama? U želji da vam olakšamo ovu odluku, pripremili smo prvo izdanje vodiča kroz sarajevske privatne vrtiće u kojem možete pronaći informacije o adresi, programu rada vrtića, cijeni cjelodnevnog i poludnevnog boravka, kao i popustu za djecu koja dolaze iz iste porodice.

 

Dječiji vrtić “Sunce”

P.U. Dječiji vrtić “Sunce”, koji se nalazi na adresi Sutjeska br. 1, odnosno u dvorištu Druge gimnazije, je predškolska ustanova u privatnoj svojini. Stručan kadar koji realizira odgojno-obrazovni rad u vrtiću “Sunce”, raznovrsni kreativni, edukativni i rekreativni programi, atraktivna lokacija, te prostor namjenski opremljen za smještaj i rad s djecom predškolskog uzrasta, temelj su i polazna osnova za daljnje uspješno funkcionisanje vrtića “Sunce”.

- Naše ambicije i planovi su da djeci obezbijedimo najviši nivo vaspitanja, kulture i obrazovanja, kroz igru, pjesmu i druženje, što podrazumijeva kreativno i stručno osmišljene programe predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i školicu engleskog jezika - pojasnili su iz ovog vrtića.

U vrtiću “Sunce” posebna pažnja je posvećena dječijoj ishrani koja je bazirana na kvalitetnim i svježim namirnicama.

- Strogo se vodi računa o ishrani djece, o tome da djeca dobijaju kvalitetne obroke, da unose sve ono što im je potrebno za pravilan rast i razvoj njihovog organizma - istakli su.

Iz vrtića su dodali kako su njihove odgajateljice odgovorne, pozitivne, kreativne i pune entuzijazma, te da uživaju u radu s djecom, njihovom vaspitanju, razvijanju i sreći.

Program rada se ostvaruje kroz:

- poludnevni boravak - cijena 210 KM

- cjelodnevni boravak djece - cijena 260 KM

Ukoliko u vrtiću boravi dvoje djece iz iste porodice, prvo dijete plaća puni iznos članarine, a drugo dijete iznos s popustom, odnosno 210 KM.

Program obuhvata:

- edukaciju i rad s djecom vrtićkog uzrasta

- njegu djece

- pripremni predškolski program, koji olakšava djetetu polazak u školu, ali predstavlja i osnovu za dalji život u društvu

- izlete i posjete

- kulturne i javne djelatnosti

Više informacija potražite na:

Tel.:   +387 33/ 586 – 365

E-mail: vrtic.sunce@gmail.com

 

Happy House

Vrtić Happy House se nalazi u Višegradskoj 4. i nudi cjelodnevni boravak od 07:30 do 17:30 sati svaki radni dan za djecu od dvije do šest godina.

Djeca u vrtiću imaju tri obroka, koji uključuju doručak, ručak i voćnu užinu. 

- Svaka prostorija u vrtiću ima vlastitu namjenu tako da su prostorije za igru, spavanje, aktivnosti učenja i kreativne aktivnosti i trpezarija međusobno odvojeni - kazali su za Kidsinfo.ba iz Happy House-a.

Vrtić raspolaže vlastitim dvorištem s voćnjakom u kojem djeca svakodnevno borave. 

Mjesečna cijena cjelodnevnog boravka je 330 KM, a poludnevnog 230 KM. Svako naredno dijete iz iste porodice na postojeću cijenu ima popust od 25 posto.

Kontakt telefon je 061 614 197.

 

Vrtić Regenbogen

Vrtić Regenbogen se nalazi na Breci, u ulici Juraja Neitharta 19. Radno vrijeme je svaki radni dan od 7 17.30 sati. 

- Svako dijete je posebna individua, te zaslužuje da bude s posebnom pažnjom odgojeno i obrazovano. Zajedno s porodicom, naš je cilj da odgojimo svako dijete imajući u vidu njegove lične potrebe i interese - istakla je Dženana Čutura iz ovog vrtića.

Napomenula je da se vrtić "Regenbogen" posebno fokusirao na učenje njemačkog jezika kroz dnevne aktivnosti i posebne radionice. 

Poludnevni boravak od 4 sata je 145,00 KM 

Poludnevni boravak od 6 sati je 200,00 KM 

Cjelodnevni boravak od 8 sati je 230,00 KM 

Cjelodnevni boravak od 10 sati je 270,00 KM. 

- Roditelji prilikom upisa drugog djeteta u naš vrtić ostvaruju popust od 20 posto na drugo dijete. Na treće dijete popust iznosi 30 posto - istakla je Čutura. 

Kontakt telefon je +387 61 828 841. 

 

Vrtić “Pahuljica

Vrtić „Pahuljica“ je smješten u samom centru grada na Marin Dvoru u ulici Kranjčevićeva br 15., a raspolaže prostorom od 250 m2, ima kapacitet za boravak od 100 djece, a radno vrijeme je od 7 do 20 sati.

„Pahuljica“ je ustanova orijentirana na razvoj djetetovih punih potencijala u duhu kontinuiranog, kreativnog istraživanja i holističkog pristupa, koji je usmjeren na fizički, intelektualni, lingvistički, emocionalni i društveni aspekt razvoja djeteta.

- Naš vrtić na tržištu nudi kvalitetnu uslugu u smislu boravka djece u ugodnom i stimulativnom ambijentu, kako u smislu opremljenosti tako i u smislu obrazovanja i vaspitanja po najvišim standardima. Stručno osoblje Vrtića nastoji da prati potrebe i razvoj svakog djeteta, te da adekvatno odgovori na njegove razvojne potrebe s ciljem usmjeravanja djeteta da uz što manje poteškoća dostigne svoj optimalan nivo, poštujući prirodu cjelovitog učenja i razvoja - kazali su iz ovog vrtića.

Što se tiče obima, formirane su tri grupe, a to su jaslice, srednja grupa i starija grupa djece.

Dnevne aktivnosti su:

- ritmičke aktivnosti

- učenje stranog jezika

- proslave dječijih rođendana

 U vrtiću se priprema i servira hrana po sljedećem rasporedu:

Doručak u 9h

Užina u 11h

Ručak u 12:30h

Užina u 15:00h

Dodatna užina u 17:30h

Za cjelodnevni boravak u ovom vrtiću morat ćete izdvojiti 330KM, a za poludnevni 250 KM. Za dvoje djece iz iste porodice plaća se 550 KM mjesečno.

Nadamo se da smo vam olakšali izbor vrtića za vaše mališane i razriješili eventualne nedoumice. Uskoro na Kidsinfo.ba i vodič broj 2! 

(Belmina Pašalić/Kidsinfo.ba; FOTO naslovna: Index.hr)

Pročitajte i ovo: 5 top lokacija za osvježenje i bijeg s vašim mališanima od ljetnih vrućina u Sarajevu