IZLETI

Koliba - Prokoško jezero

Koliba - Prokoško jezero

"Koliba" je planinskog stila gradnje i smještena je na jedinstvenoj, dominantnoj i atraktivnoj lokaciji iznad Prokoškog jezera na 1670 m nadmorske visine, koja je ujedno i prekrasan vidikovac na cijelu jezersku kotlinu.

U "Kolibi" gosti imaju na raspolaganju toalet, kuhinju na plin, jedan zatvoreni i jedan otvoreni kamin na drveni ogrijev za ugođaj i zagrijavanje objekta. Ispred "Kolibe" se nalaze nenatkriveni stolovi sa klupama, dok se u prostranom natkrivenom hladnjaku, također, nalaze stolovi sa klupama i veliki otvoreni kamin.

Prokoško jezero se nalazi na 1626 m nadmorske visine, a cestovnim putem je udaljeno 22 km od Fojnice, od toga 6 km asfaltnog i 16 km makadamskog puta. Do jezera saobraćaju autobusi, kombiji i luksuzni automobili svih kategorija, ali uz maksimalan oprez. Postoji mogućnost i ugovaranja prevoza od Fojnice do jezera za pojedince i grupe, uz blagovremenu najavu.

U zimskom periodu pristup do "Kolibe" je jedino moguć pješačenjem planinarskom stazom za otprilike 2-3 sata hoda, u ovisnosti o visini snijega.

OSNOVNE INFORMACIJE O AKTIVNOSTI
ADRESA Prokoško jezero, Fojnica
KONTAKT +387 63 369 089
E-MAIL eduard.sladjo@gmail.com
CIJENA

dnevni boravak 150 KM, noćenje 200 KM