ŠOPING

Kupovina odjeće za bebe

Kupovina odjeće za bebe

Iako se čini jednostavno kupovati odjeću za bebe, zapravo može biti zahtjevno i zbunjujuće. Neka odjeća može sputavati bebu, biti prevelika ili premala, preširoka ili preuska. Kidsinfo.ba vam donosi nekoliko savjeta za kupovinu odjeće i obuće za bebe.

Kupite pravu veličinu - Bebe ne rastu iznimno brzo, ali kupovina odjeće dva broja veće ponekad nije dobra ideja. U vrijeme kada bebi takva odjeća bude potpuno pristajala, već će biti iznosana i izblijedjela. Mnogo je bolje kupiti odjeću prave veličine, ali u manjim količinama.

Nemojte kupovati previše - Uvijek kupujte samo ono što je zaista potrebno. Mnogo je bolje kupovati u malim količinama. 

Rukavice Rukavice su idealne za bebe rođene zimi. Mnogi roditelji stavljaju rukavice bebama kako se ne bi ogrebale dok spavaju. Ipak neke bebe se često bude upravo jer im rukavice smetaju.

Cipele - Bebi cipelice nisu potrebne. Dovoljno je imati nekoliko pari toplih čarapa. Ako se ipak odlučite na kupovinu cipelica, neka to budu one sa mekanim đonom.

Važno je da bebina odjeća bude praktična za oblačenje, kako ne biste uznemirili bebu oblačeći joj usku majicu preko glave. Dugmići za kopčanje u predjelu vrata su odlično rješenje. Isto važi i za gegice sa dugmićima na nogavicama, koji su idealni za brzo mijenjanje pelene.

(Roditeljstvo.com, kidsinfo.ba)