ART I ZABAVA

Besplatna škola klizanja s bh. reprezentativcima sutra na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović

Besplatna škola klizanja s bh. reprezentativcima sutra na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović

Na Starogradskoj bajci i Rinostop HOT klizalištu, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović sutra će biti održana besplatna škola klizanja s profesionalnim brzoklizačima Klizačko-koturaljskog kluba Bosna.

Mališani, ali i oni stariji imat će priliku da uče klizati s reprezentativcima BiH u brzom klizanju, te stručnim trenerima.  Škola klizanja će se odvijati u dva termina, za mališane od 12.00 do 13.30 sati i za odrasle od 19.30 do 20.30 sati, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

S klizačima će raditi reprezentativci BiH u brzom klizanju: Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, te reprezentativac i stručni trener Nihad Bašić, profesor sporta i tjelesnog odgoja. Za što bolju atmosferu na Rinostop HOT klizalištu zadužen je Radio 8, medijski partner projekta „Starogradska bajka“, a svi klizači i gosti moći će se okrijepiti besplatnim čajem.

Projekat „Starogradska bajka“ počeo je 26.decembra, a realizuje ga Udruženje „Čuvari tradicije“, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Sve do 24.decembra građani mogu besplatno klizati u samom centru glavnosg grada BiH.

(Interview.ba, Kidsinfo.ba)