IZLETI

Udružimo ruke i očistimo Trebević u nedjelju

Udružimo ruke i očistimo Trebević u nedjelju

Provedite sunčanu nedjelju van grada, na čistom zraku i radeći nešto korisno za sve nas!

Trebević je jedno od najdražih izletišta jer je udaljen samo 12km od centra Sarajeva, a okružen je gustom borovom šumom. Nažalost, zbog velikog prometa ljudi, a nedostatka pravilnog načina odlaganja otpada, Trebević je pretrpan otpacima koje šetači bacaju na nepropisan način.

Akcija čišćenja „Udružimo ruke – očistimo Trebević“ – „Удружимо руке – очистимо Требевић“ je prilika da probudimo ekološku svijest kod građana BiH i da svi budemo partneri u očuvanju prirode.

Svi zainteresovani, bez obzira na godine i spol, mogu se pridružiti akciji čišćenja u nedjelju sa početkom u 10 sati.

Organizatori akcije su Mreža za izgradnju mira i inicijativa Prljavi grad Sarajevo, a partneri su Sarajevo American Employees Association (SEAE), kao i ‘Green Team’ ambasade, udruženje Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo – Mountain Rescue Service, Sarajevo, Let’s Do It Bosna i Hercegovina, Trash Challenge – Sarajevo, Odliv mozgova i KP ‘RAD’.

Prema najavama organizatora, pripremu i provjeru terena nadležne službe su izvršile sedam dana prije same akcije, te će samim tim osigurati da mjesta koje se budu čistila budu sigurna i za najmlađe.

Ukoliko želite da se priključite akciji pošaljite e-mail sa imenom i prezimenom i brojem telefona na emina.basic@mreza-mira.net ili putem telefona 061/211 079.

(Kidsinfo)