KURSEVI

Adna Hašimbegović iz Bihaća osvojila zlato u modernom baletu

Adna Hašimbegović iz Bihaća osvojila zlato u modernom baletu

Nakon osvojenog državnog, Adna Hašimbegović, koja pleše moderni balet, odlazi na Svjetsko prvenstvo u Njemačku.

Adna Hašimbegović je desetogodišnja djevojčica koja svojim plesom očarava. Živi u Bihaću i učenica je četvrtog razreda Osnovne škole Gornje Prekounje Ripač.Ova desetogodišnja djevojčica plesom se počela baviti sa svojom sestrom.

- Moja starija sestra je trenirala ovaj ples, a mene je zanimalo kako to oni rade, pa sam se upisala i tako je počelo moje aktivno bavljenje plesom i, naravno, učestvovanje na takmičenjima -  kaže Adna.

I od tada Adna je član Sportsko-plesnog centra Virus u Bihaću i pleše moderni balet.

Svaki nastup je, kaže ona, poseban na svoj način.

- Do sada sam imala oko 15 nastupa. Svaki od njih je poseban i puni su iznenađenja - ističe ova djevojčica.

A od svih tih nastupa koje je imala, jedan joj je najdraži.

- Najdraži mi je moj prvi solo ples na Državnom prvenstvu - spomenula je.

Da Adna očarava svojim plesom, pokazuju i medalje koje je osvojila. Na državnom takmičenju koje je održano u junu ove godine Adna je osvojila pet medalja. Tri zlatne i dvije srebrene. Jednu srebrenu je dobila za svoju solo tačku, a drugu za ples u grupi. Zlatne je dobila za formacije, ples u paru i produkciju. Te medalje plasirale su Adnu na Svjetsko prvenstvo.

Za ovu djevojčicu nijedan nastup nije težak, ali izdvaja jedan za koji se sada priprema, a to je upravo Svjetsko prvenstvo, za koje, kaže ona, vježbaju svaki dan. Izaći pred žiri i biti na takmičenjima sa mnogim dobrim plesačima takmičarima za nju nije veliki problem i predstavlja joj neopisivu sreću.

- Sretna sam što mogu da budem na toj sceni ispred žirija, kaže ona i dodaje kako treme ima, ali je to ona klasična trema - poručila je.

Adna Hašimbegović će u novembru ove godine učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj u gradu Riesa.

(Kidsinfo.ba,oslobođenje.ba)

Pročitajte i ovo:  Nurka Redžepagić – Bulić: Ključ je prepoznati čemu je dijete sklono i to njegovati, a ne forsirati nešto što ne želi