KURSEVI

Djecu možete upisati na kurs plivanja već nakon četvrte godine

Djecu možete upisati na kurs plivanja već nakon četvrte godine

Plivanje je jedan od najboljih sportova za djetetov tjelesni rast i razvoj. Povoljno djeluje na kardiovaskularni sistem, na disanje, jača mišiće, omogućuje ravnomjerno oblikovanje svih mišića, posebice leđnih, čime se postiže pravilno držanje djeteta.

Osim toga, plivanje jača samopouzdanje kod djeteta, a to je umijeće važno i da bi se dijete eventualno u kasnijoj dobi odlučilo baviti drugim sportovima i aktivnostima u vodi, od vaterpola do skokova u vodu.

Bebe i djeca do treće godine zapravo se privikavaju na vodu, stoga stručnjaci smatraju da s pravim plivanjem treba početi nakon djetetove 3 ili 4 godine kada može svladati prave plivačke pokrete.

Kod djeteta treba odagnati strah od vode, učiti ga plivati kroz igru, te nagraditi njegov trud kada uspješno svlada neku od osnovnih tehnika plivanja.

Škola plivanja na Olimpijskom bazenu počela je od 7.3.2019. godine, a mališane možete upisati na dva načina: Prvi je da na recepciji Bazena popunite prijavni list, a drugi način je da popunite prijavu na web stranici https://bazen.ba/skola-plivanja/. U narednih nekoliko dana kontaktirat će vas neko od uposlenika kako bi zajedno dogovorili termine održavanja nastave plivanja.

Jedan ciklus traje 4 radne sedmice, tri puta sedmično po jedan sat, ukupno 12 termina, a cijena škole plivanja je 65 KM. Polaznici početne škole plivanja će biti razvrstani po plivačkom predznanju.

Termini su ponedjeljkom, srijedom i petkom, ili utorkom, četvrtkom i subotom, uvijek u isto vrijeme ovisno od uzrasta djeteta.

- Od 17.00 do 18.00 sati uzrast od 5 godina (dobna granica starosti za upis u Školu plivanja je napunjenih pet godina života)

- Od 18.00 do 19.00 sati uzrast od 6 godina

- Od 19.00 do 20.00 sati uzrast od 7, 8 i 9 godina

- Od 20.00 do 21.00 sati uzrast od 10 do 18 godina

- Od 21.00 do 22.00 sati uzrast od 18 i više godina (18+)

(Kidsinfo.ba)