KURSEVI

Jedinstven ljetni raspust uz Plivački kampus “Fit Kids” za djecu od četiri do 12 godina

Jedinstven ljetni raspust uz Plivački kampus “Fit Kids” za djecu od četiri do 12 godina

Briga za zdrav rast i razvoj najmlađih je obaveza svakog roditelja, a za vrijeme ljetnog raspusta tu odgovornost privremeno na sebe preuzima Klub Dami u sklopu svog Plivačkog kampusa “Fit Kids” namijenjenog za djecu od četiri do 12 godina.

Damira Vranešić - Hadžimehmedović, osnivačica ovog kluba, te docent i doktor nauka iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja, kazala je za Kidsinfo.ba kako ovakav projekat ne postoji u Bosni i Hercegovini, te je po tom pitanju zaista jedinstven.

- Ovo je jedinstven način provođenja ljetnog raspusta djeteta. Radi se na zdravom načinu rasta i razvoja djece od fizičkih aktivnosti do zdrave prehrane i zdravog načina života. U kratkom vremenskom periodu nastojimo preko djece utjecati i na širu porodicu - istakla je Vranešić - Hadžimehmedović.

Pojasnila je kako se ovaj Plivački kampus realizuje u periodu juna i jula, gdje djeca borave cjelodnevno, u mini grupama, na kompleksu zatvorenih i otvorenih bazena Termalne Rivijere Ilidža s tri obroka dnevno.

- O djeci se brinu sportski pedagozi, instruktori plivanja i nutricionista, a sadržaji i aktivnosti traju u periodu radne sedmice od ponedjeljka do petka u terminu od 8.00 do 17.00 sati - navela je Vranešić - Hadžimehmedović

Dodala je kako roditelji mogu odabrati jednu od tri opcije koje ovaj kampus nudi, a to je jednodnevno s cijenom od 40 KM, trodnevno od 95 KM ili petodnevno učešće čija cijena iznosi 160 KM. 

- Cijena uključuje cjelodnevne ulaznice, tri obroka dnevno, sportskog pedagoga, instruktora plivanja , rekvizite i opremu, materijale za sve radionice i diplome - kazala je Vranešić - Hadžimehmedović za Kidsinfo.ba.

Prema njenim riječima, sve aktivnosti su primarno usmjerene na plivačke sadržaje, odnosno elementarnu obuku i usavršavanje četiri plivačke tehnike.

- Tu su i dodatni sadržaji, a to su jutarnja gimnastika, streličarstvo, pregled kičmenog stuba i otisci stopala, učenje o zdravoj prehrani, zdravim životnim stilovima kroz kreativne radionice, igre na otvorenom itd - zaključila je Vranešić - Hadžimehmedović.

Prijave možete izvršiti na broj telefona +387 61 800 199

(Belmina Pašalić, Kidsinfo.ba)

Pročitajte i ovo: Prijavite se u „Challenge“ školu rolanja za djecu i odrasle