VIJESTI

7 znakova da ste najbolja tetka na svijetu

7 znakova da ste najbolja tetka na svijetu

- Mame, rađajte djeci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najljepši, nezamjenjivi dar svakom djetinjstvu - napisao je pjesnik Dušan Radović s čijim se riječima mnogi slažu.

Štoviše, često možete čuti kako su tetke djeci druge majke. One su nježne, brižne, ali najčešće popustljivije nego majke. Njihova je ljubav nemjerljiva, a djeca to itekako osjete. 

Ako ste se i same ikada pitale što vaši mališani misle o vama, provjerite popis znakova koji otkrivaju da vas obožavaju:

1. Naučili ste ih kul igre i trikove

Sjećate li se "mađioničarskih" trikova i fora koje ste u djetinjstvu "prodavali" djeci koja su bila mlađa od vas i izazivali njihovo oduševljenje? Prisjetite se tih trikova jer i danas su izrazito kul.

Osim toga, u vrijeme kad se igranje iz dvorišta preselilo online, pokažite svojim nećacima kako ste prije s društvom igrali graničara, ledene babe ili pak gumi-gumi.

2. Vodite ih na izlete

Obližnje izletište sa životinjama ili čak i šetnja po gradu mogu biti pravi doživljaj za djecu, a odlična je stvar što takvi mini izleti ne zahtijevaju preveliku organizaciju. Dovoljno vam je jedno popodne i malo volje, a sasvim sigurno ćete o vašem druženju slušati i danima nakon njega. 

3. Odlazak u kino je prava avantura

Osim što će oni uživati, uživat ćete i vi s njima jer ćete moći uživati u najnovijim animiranim filmovima ili dječjim filmskim naslovima bez da vas ljudi čudno gledaju.

4. Prijatelji ste na društvenim mrežama

Facebook, Instagram i druge društvene mreže privukle su mnoge ljude, a među njima se možda nalaze i vaši mališani. Pošaljite im zahtjev za prijateljstvo jer osim što ćete dobiti status "kul tetke s kul objavama na društvenim mrežama", moći ćete se dopisivati s njima, ali i diskretno pratiti što oni rade online.

5. Ne ignorirate ih ni kada ste okruženi odraslima

Kul tetka će bez problema sjesti na pod i slagati puzzle ili igrati graditi dvorac od kockica dok istovremeno vodi ozbiljne razgovore s odraslima. Ona nikada ne zanemaruje svoje mališane, ali i ne propušta priliku za igru.

6. Razgovarate s njima kao s odraslima

Djeca se vole osjećati važnima, ali i znati da ih se unatoč njihovim godinama shvaća ozbiljno. Zato obožavaju svoje tetke koje s njima mogu razgovarati i o ozbiljnim temama.

7. Znate što ih zanima

Upravo zato tetke biraju najbolje poklone. One slušaju (i čuju) što njihove mališane zanima i to pamte.

(index.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još:

Istraživanja: Čak i malo trčanja može pomoći da duže živite