VIJESTI

Zašto je super da školarci spavaju poslijepodne?

Zašto je super da školarci spavaju poslijepodne?

Da, postoje djeca koju je već nakon što proslave treći rođendan teško popodne strpati  u krevet na spavanac. S vremenom se roditelji pomire s tim i klinci – ne spavaju popodne. No, osim što tako roditelji nemaju vremena za predah, to popodnevno nespavanje ne čini ni klincima ništa dobra.

Sigurni smo da je svaki roditelj primijetio kako se njegov gunđavi, razdražljivi mališan budi kao – drugo dijete! I to je uistinu točno, ne samo subjektivno, a vrijedi i za starije mališane (da ne spominjemo uopće kako čuda čini i odraslima).

Naime, istraživanje provedeno na 3000 školaraca između 10 i 12 godina pokazalo je da su oni koji spavaju poslijepodne barem triput na tjedan općenito sretniji, spremniji na rad i imaju veću samokontrolu. Osim toga, kod njih je uočeno manje problematična ponašanja, a imali su i viši kvocijent inteligencije. Postojale su i naznake da je njihov uspjeh u školi bolji.

Dakle, dajte sve od sebe da ih poslijepodne pospremite na spavanac! Nakon spavanja vaše će malo čudovište postati najumiljatije dijete na svijetu – a sad znate i da je to dobro za njih.

(pitajmamu.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

10 najopasnijih igrački koje možeš kupiti djetetu ove godine