TRUDNOĆA

Šest žena otkrilo kako su njihovi partneri reagirali na neplaniranu trudnoću

Šest žena otkrilo kako su njihovi partneri reagirali na neplaniranu trudnoću

Neplanirana trudnoća može biti prilično zastrašujuća, posebno kada dođete do onog dijela u kojem o njoj trebate obavijestiti i partnera, a još je teže ako nikada niste razgovarali o djeci te ne znate kako će on reagirati. No najteže je ako njegov odgovor već znate - a to nije odgovor koji želite.

Naravno, najbolji ishod koji možete poželjeti je da vaš partner ostane uz vas bez obzira na sve, ali, nažalost, to nije uvijek slučaj.

Portal Metro.co.uk razgovarao je sa šest žena koje su otkrile kako su njihovi partneri reagirali na neplaniranu trudnoću. Ovo su njihove priče.

Partner me napustio

"Kada sam rekla partneru da očekujemo drugo dijete nedugo nakon što sam rodila prvo, napustio me i od tada više nije imao kontakta s mojim bebama", ispričala je jedna mama.

Kako kaže, dijete nije ni upoznao, a ona dugo nije mogla razumjeti zašto ih je napustio. 

"Osjećala sam se usamljeno, uplašeno i uzrujano", priznala je.

Moje je dijete rezultat afere s oženjenim muškarcem 

"Moja druga kći je bila iznenađenje. Rezultat je afere s oženjenim muškarcem. Nazvala sam ga i on je potpuno poludio, pričao je da spavam sa svima i da ni ne zna je li dijete njegovo. Pa sam ja nazvala njegovu ženu, ali on to još uvijek ne zna", prisjetila se druga mama.

Tek nakon tri godine je pristao napraviti test očinstva kako bi dokazali da je dijete njegovo, a njihova kći danas ima 24 godine i u kontaktu je s ocem.

Bili smo samo prijatelji

"Moja prva trudnoća bila je neplanirana i nisam bila u vezi s njim. Bili smo prijatelji pa sam mu odmah rekla da sam trudna čim sam saznala, a on je zaključio kako je to sranje i izašao van. Čula sam se s njim tek godinu i pol kasnije kad sam ga tužila jer nije plaćao alimentaciju", ispričala je mama čije dijete sada ima gotovo devet godina.

Iako su tata i sin u kontaktu, između njih nema posebne bliskosti.

Pila sam kontracepcijske pilule, a on je imao kondom

Jedna žena je ispričala kako je imala snažan osjećaj da je trudna, ali je samu sebe uvjerila kako je to nemoguće. Naime, ona je pila kontracepcijske pilule, dok je njezin partner koristio prezervativ. Test je napravila na dan kad je trebala dobiti menstruaciju i bio je pozitivan.

"Nisam se iznenadila jer sam duboko u sebi znala, ali bila sam šokirana s obzirom na broj mjera koje poduzimam", priznala je.

No odlučila se za pobačaj, a partner joj je bio podrška u tome.

"Bilo mi je mnogo teže donijeti tu odluku nego što sam mislila da će to biti ako se nađem u ovoj situaciji", rekla je.

Iako joj je bilo teško pomiriti se s učinjenim, kaže da se ne kaje te da su i ranije razgovarali o tome što će učiniti ako se dogodi trudnoća.

Moj partner je bio u sedmom nebu

"Kad sam mu rekla, bio je u sedmom nebu. Bio je vani sa svojim sinom i rekao je da će doći čim prije. Bila sam uzrujana i plakala sam na krevetu kad je došao. Nismo planirali dijete dok ne kupimo kuću, ali on me primio za ruke i rekao da ne uništavam trenutak jer je on presretan", ispričala je jedna od majki koje su se suočile s neplaniranom trudnoćom.

Problijedio je i povratio

''Moja trudnoća je bila potpuno neplanirana. Prvo su mi rekli da ne mogu imati djecu zbog prethodnih operacija pa sam očekivala da ću u budućnosti proći kroz potpomognutu oplodnju, a zasad se fokusirati na karijeru", ispričala je ova mama.

No ostala je trudna nakon šest mjeseci veze s novim partnerom pa su oboje bili šokirani.

"Nisam znala što da napravim pa sam ga pozvala da dođe dok sam još uvijek sjedila na wc školjci i dodala sam mu test. On je problijedio i povratio", prisjetila se te otkrila kako je njezin partner prvo rekao da ne želi zadržati dijete, ali da će joj biti potpora što god da odluči.

Ona je odlučila roditi, a danas su oboje presretni zbog toga te su ponosni roditelji dječaka.

(index.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Mama petero djece objavila realnu sliku svog stomaka: Djeca nas vole bezuslovno