ZANIMLJIVOSTI

Porodična astrologija: Kakvi su roditelji Strijelci?

Porodična astrologija: Kakvi su roditelji Strijelci?

U svakom astrološkom znaku ima pozitivnih i negativnih crta. Dragi Strijelci, provjerite prepoznajete li se u opisu i korigirajte ono što vjerujete da treba kako bi vaše dijete uz vas odrastalo što sretnije i zdravije.

Strijelac (22. novembar – 21. decembar) ne voli ništa što mu ograničava slobodu, pa upravo zbog toga propituje želju za roditeljstvom. Pomalo ga je strah vlastite pustolovne i neobuzdane prirode te strahuje da možda neće biti uza svoje dijete kad bude trebalo. No kad postane roditelj, otvorit će mu se sasvim novi horizonti.

Svoj će urođeni optimizam i čvrsta moralna načela nastojati usaditi i djetetu, a potrudit će se pružiti mu što više i u materijalnom pogledu. To su velikodušni i tolerantni roditelji koji će s djetetom nastojati postići prijateljski odnos, ali će ustrajati i na svom autoritetu.

Strijelac je vesele i poduzetne prirode pa ćete takav pristup imati i u odgoju djeteta. Odmalena će ga učiti samostalnosti i to u aktivnostima kao što su sport ili natjecateljske igre, koje i sami obožavaju. Imaju razumijevanja za dječije nestašluke i uvijek prijateljski pristupaju djetetu pri rješavanju problema. To nije posesivan roditelj, on svoju ljubav izražava na ugodan način.

U odgoju nastoji dijete poticati na donošenje odluka i doživljava ga kao malog čovjeka kojeg treba poštovati. Mana većini roditelja ovog znaka jest nestrpljivost, pa tako mogu pred dijete stavljati zadatke koje ono neće moći ispuniti u tom trenutku. Ako uspore tempo, uvidjet će da će tako pozitivna nastojanja prije uroditi plodom.

(roditelji.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Porodična astrologija: Kakvi su roditelji Škorpioni?