TEEN

7 uzroka masne kose kod tinejdžerki!

7 uzroka masne kose kod tinejdžerki!

Uzroci mogu biti različiti, ali ako je ovo nešto što se često događa, vjerojatno je dobra ideja pokušati shvatiti što je uzrok i ispraviti to prije nego što izgubite još više vremena. Ako smatrate da je pranje i sušenje kose naporan proces, onda želite biti sigurni da kad odvojite vrijeme za to radite ispravno. Postoji nekoliko pogrešaka koje uzrokuju da se kosa zamasti prije nego što se uopće osušila.

Koristite previše regeneratora

Ova greška je razultat najboljih namjera. Mislite da vodite brigu o svojoj kosi, tako da je dobro potopite regeneratorom, a zapravo ne morate to raditi. Vaši vrhovi trebaju više nego korijen kose, a možda stavljate previše regeneratora na korijen kose i zbog toga ona odmah nakon pranja djeluje masno. Da biste to riješili, stavite regenerator samo na vrhove kose. Često razlog masne kose je to što imate višak ulja. Čak i ako se pravilno istuširate, višak ulja može se nakupiti na površini vlasišta, što uzrokuje da kosa izgleda kao da se dugo nije oprala.

Niste isprali sav regenerator iz kose

Jeste li u žurbi? Možda niste sve stigli dobro isprati. Ako niste sigurni ispirete li šampon i regenerator ispravno, napravite to korak po korak. Za početak možete oprati kosu samo vodom. Iako postoje neki mitovi da hladna voda učinkovitije opere kosu, zapravo bi se trebali držati tople vode (ne vruće!) dok se tuširate. Topla voda pomaže kutikulama kose da se otvore kako bi šampon mogao prodrijeti u kosu.. Stvarno vruća voda uzrokovat će to da lojne žlijezde proizvode više ulja.

Vaš regenerator je prejak

Ako regenerator nanosite samo na vrhove i zaista ga dobro isperete na kraju, ali kosa vam se i dalje masti – to bi moglo značiti da koristite regenerator koji je prejak za vašu kosu. Ako imate finu, tanku ili prirodno masnu kosu, možda nećete trebati koristiti nešto tako teško kao neko s gustom, oštećenom ili suhom kosom. Umjesto toga, prebacite se na lagani regenerator ili čak regenerator u spreju.

Došlo je do nagomilavanja proizvoda

Što više proizvoda koristite na svojoj kosi (serumi, toplinske zaštite, lakovi za kosu itd.), tim se oni više nagomilavaju. Obični šampon vam možda više ne može pomoći u tom slučaju, pa se ponekad morate poslužiti i šamponom za dubinsko čišćenje kose kako biste bili sigurni da ste se riješili apsolutno svega što se inače taloži na vašem tjemenu i kosi.

Ispirete kosu s jako vrućom vodom

Kao što je već spomenuto, postoji idealna temperatura za pranje kose kako bi se ona manje mastila. Budući da jako vruća voda stimulira lojne žlijezde koje izlučuju ulje, vaša kosa će izgledati i biti masnija ako se tuširate jako vrućom vodom. Operite kosu toplom vodom kako biste omogućili da šampon i regenerator prodiru u vaše folikule, a zatim završite pranje s hladnim ispiranjem kose.

Stavljate previše seruma na kosu

Ako je prva stvar koju napravite nakon što operete kosu to da na nju stavite pjenu za kosu, potom stavite serum za sjaj kose i/ili zaštitu od topline, samo pripazite da nanesete jako malu količinu tih proizvoda. Čak i ako je nešto dobro za vašu kosu, previše toga može uzrokovati masno tjeme.

Prečesto perete kosu

Možda ćete pomisliti da trebate prati više jer je kosa masna, ali što više perete to će vam biti masnija. Često pranje isušuje vlasište, pa će ono prirodno izlučiti više ulja zbog hidratacije. Pokušajte izdržati malo duže između pranja i provjerite primjećujete li smanjenje proizvodnje ulja.

(Kidsinfo.ba,teen385.com)

Pročitajte i ovo: Frizer Asmir Bašović: Koje su najpopularnije frizure za tinejdžere