TEEN

Frizer Asmir Bašović: Koje su najpopularnije frizure za tinejdžere

Frizer Asmir Bašović: Koje su najpopularnije frizure za tinejdžere

Ženske i muške frizure se razlikuju od uzrasta do uzrasta, ali svima je zajednička želja da izgledaju moderno i u trendu. Razgovarali smo s Asmirom Bašovićem, frizerom i vlasnikom frizerskog salona Vertigo o najpopularnijim i najmodernijim frizurama za tinejdžere i tinejdžerke, i koji su to zahtjevi kada je u pitanju mala i velika matura.

Bez obzira na to kako je moda nestašna u svojim smjerovima, postoje određeni standardi za odabir frizura, koji određuju kakva je lijepa i moderna frizura za oba pola.

-Najpopularnija frizura za uzrast od nekih 13 godina je duži bob ili pletenice. U zadnje vrijeme kada je u pitanju mala matura najviše se traže pletenice s umetcima u različitim bojama kao što su roza i zelena.- kazao je Asmir Bašović.

Istakao je kako rozi tonovi manje opstaju na kosi nego inače, jer su u pitanju miks tonovi. Roditelji djevojčicama ne dozvoljavaju toliko neobične frizure.

-Kada su u pitanju maturantice srednjih škola većinom su to opuštene varijante i lokne s pletenicama. Punđe nisu toliko u modi, djevojke pretežno šišaju kosu na paž tako da su punđe neizvodljive.- kazao je Asmir.

Pojasnio je da kod farbanja kose tinejdžerke najviše i dalje traže ombre, sobre i balayage. Moderni su sivi tonovi koji su u trendu već pet godina, ali prevladavaju i topliji tonovi kao što je boja bakra i lješnjaka.

-Budući da su tinejdžeri gotovo odrasli muškarci koji žele izgledati više muževno zato biraju moderne muške frizure koje su komplikovanije. Sada je u trendu izbrijavanje sa strane i vezanje repića, ali i zalizane frizure s dužom kosom zalizanom na vrhu glave.- zaključio je Bašović.

Bez obzira koji je odabir frizure, najvažnije je da se osjećate ugodno, puni samopouzdanja i da frizura bude moderna ali i praktična za svakodnevne aktivnosti.

(Daniel Lazarević,Kidsinfo.ba)

Pročitajte i ovo: Strahujete li od negativnog utjecaja vršnjaka na svoju djecu?