IZLETI

Poziv ljubiteljima prirode: U nedjelju upoznajte najljepše predjele Bjelašnice

Poziv ljubiteljima prirode: U nedjelju upoznajte najljepše predjele Bjelašnice

Grupa građana i građanki “Inicijativa za Bjelašnicu i Igman“ u saradnji sa KJP ZOI 84, u nedjelju, 28. jula 2019. godine, organizuje “Promotivni pohod grebenom Bjelašnice”.

Polazak je zakazan u 9:30 sati iz Babinog dola, a nakon korištenja vertikalnog transporta grupa će se kretati od Opservatorija do Male Vlahinje. Pozivaju se svi volonteri, ali i ostali ljubitelji planine na druženje i planinarski uspon.

Najavljujući pohod, organizatori su istakli da ova tura spada u kondiciono i tehnički manje zahtjevne.

Svi koji budu sa nama trebali bi imati planinarske cipele i štapove, ponijeti sendvič, vodu, kremu za sunčanje i laganiju jaknu. Ukoliko bude zainteresiranih, turu ćemo produžiti do Velike Vlahinje i Lokvanjskog jezera“, naveli su organizatori, te naglasili da je ovaj pohod samo jedna u nizu aktivnosti koje “Inicijativa” realizira od aprila ove godine.

- Počeli smo sa velikom akcijom čišćenja Bjelašnice, a nakon toga nastavili sa uklanjanjem kamenja sa staza. Svim ovim aktivnostima ispunjavamo našu misiju da doprinesemo poboljšanju opće slike olimpijskih planina i ski-centra - kazali su iz “Inicijative”, te pozvali sve građane i građanke da im se pridruže.

(Kidsinfo.ba,sarajke.com)

Pročitajte i ovo:  Projekat "Muzika na ulici": Građani Sarajeva će do kraja avgusta uživati u koncertima mladih muzičara