KURSEVI

IT GIRLS ljetna škola: Provedi ljeto na cool način!

IT GIRLS ljetna škola: Provedi ljeto na cool način!

Imaš između 13 i 15 godina, zanimaju te računari, informatika i robotika. Razmišljala si da jedan dio tvog grada može biti „pametniji“, kao što su to neki drugi gradovi u svijetu! Voliš da se družiš. Ljetna škola koja će biti održana od 20. jula do 31. augusta 2019. godine je idealna prilika da iskažeš svoju kreativnost.

U saradnji sa Smart City inicijativom koju implementira UNDP i Grad Sarajevo, i School&School  IT Girls ogranizuje ljetnu školu. School&School je multidisciplinarna, cool neformalna škola za djecu i tinejdžere gdje će imati priliku da razviju svoj talenat.

U periodu od 20. jula do 31. augusta  tinejdžerice će imati priliku učiti osnove programiranja i robotike, radit će sa Arduinom i osmisliti svoj prvi robotički projekat koji će pomoći da Sarajevo bude “pametnije”. Imat će priliku da upoznaju eksperte i ekspertice koji rade na polju pametnih gradova u Bosni i Hercegovini i svijetu, te da nauče šta su to zapravo pametni gradovi.

Zahvaljujući School&School, sticat će nova znanja u opuštenoj atmosferi kroz interaktivnu nastavu tri puta sedmično sa odličnim predavačima i predavačicama, a sam program krije iznenađenja i mogućnost upoznavanja inspirativnih inovatora i inovatorica. Naravno, ljetna škola i učešće je besplatno.

Požuri, jer broj mjesta je ograničen!

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte i ovo:  Berina Stambol o životu s blizancima: Svaka mama je super mama!