VIJESTI

7 stvari koje roditelji nauče od svoje djece!

7 stvari koje roditelji nauče od svoje djece!

Djeca su naši veliki učitelji. Ovo su stvari koje nas oni uvijek nauče, a o kojima prije njih nismo ni sanjali. Roditelji s djecom, već će prepoznati ove zanimljive životne mudrosti.

Biti roditelj puno je teže, nego što se to može zamisliti prije i to djelomično i zbog toga što se naš dotadašnji život dolaskom djeteta doslovno preokrene naopačke. Tako neke stvari koje su prije bile nelogične sada postaju vrlo logične…

Ured na poslu postaje utočište i mjesto za malo odmora

Mjesto koje je nekada bilo simbol za stres i užurbanost sada djeluje kao sopstveno rješenje. U usporedbi s vašim dnevnim boravkom trenutnom igraonicom za najmlađe, odlazak na posao i svi zadaci odjednom su čista opuštajuća meditacija o kojoj postajemo ovisni.

Otisci prstiju na ogledau i staklima niču sami

Čim operete stakla i ogledalo i uklonite otiske prstića, naljepnice…, oni se iznenada ponovno pojave na još više mjesta. Kao čarolijom! Stalno čišćenje i pranje čini se beskorisno uz te male znatiželjne prstiće.

Alarm, šta je to?

Ako imate malu djecu, tada ne trebate alarm koja će vam reći kada je vrijeme za ustajanje. Jer maleni završavaju noć prije nego što bi alarm i stigao da zazvoniti. A to je obično puno prije nšto biste vi to željeli. Pogotovo, vikendom kad se buđenje iz nekog razloga događa još ranije.

Pranje je tabu tema

Nemojte im baciti omiljenu igračku, plišanca ili dekicu u pranje. Fora je kad rublje miriši na deterdžent, ali omiljeni prijatelj ima svoj miris koji je veličanstven.

Šta to znači dovoljno sna? To je stvar perspektive!

Oni koji mogu spavati četiri sata u komadu savršeno su sposobni savladati dan, čak i ako se to u prošlosti činilo nemogućim. Šest sati u komadu, to je već sjajan dar, a osam sati sna je čisti luksuz koji ne pamtite kad se dogodio.

Kakvo voće, bomboni uvijek…

Nije važno koliko je voće izrezano u savršene komadiće ili koliko je boja i vitamina u voćnoj salati koja izgleda tako primamljivo, ali gumeni bomboni su uvijek bolji! Čak i ako su zalijepljeni u jednu kvrgu i vrećici.

Tišina nije znak ničeg dobrog

Ma koliko nam lijep bio trenutak mira i tišine u našem domu, kada je u kući s budnom djecom potpuno tiho, zvona za uzbunu u roditeljskim glavama odmah počinju tuliti. Zato što u tim trenucima djeca najčešće rade nešto što se mami i tati sigurno ne bi previše dopalo.

(Kidsinfo.ba;roditelji.hr)

Pročitajte i ovo: Znate li zašto su ptice odlični kućni ljubimci?