fbpx

dm drogerie markt BiH: Vrijeme je za beauty eksperimente

Nekada jednostavno preskočiti pranje kose ili pustiti kožu da diše – to za mnoge s radnom svakodnevicom ne dolazi u obzir. Ipak, mnogi od nas trenutno svoje radne dane provode u udobnosti svoga doma. Stoga je sada pravo vrijeme da iskušate sve beauty eksperimente za koje u ustaljenoj svakodnevnici niste imali vremena.

Masna kosa? Nema problema!

Za mnoge od nas, svakodnevno jutarnje pranje kose rutina je poput pranja zuba. Nekoliko dana preskočiti pranje kose? Nemoguće! Osjećaj svježine i čistoće definitivno je nezamjenjiv. Ipak, mnogi ne znaju da zdravlje kose zavisi i od toga koliko često peremo kosu. Svakodnevnim pranjem kose koža proizvodi više loja, zbog čega se kosa brže masti. Za razliku od tjemena, vrhovi se isušuju i lome zbog stalnog feniranja i stiliziranja.

Zato je sada pravo vrijeme za bad-hair-days! Pokušajte što duže moguće odgoditi iduće pranje kose kako biste joj pružili odmor od svakodnevne beauty rutine. Šampon, fen i pegla mogu nekoliko dana ostati u ormaru.

Nakon što to ponovite više puta, primjetit ćete da je kosi više vremena potrebno da ponovno bude masna. Ipak, rezultat zavisi od individualne strukture kose i od tipa kože. Unatoč tome, nikada nije loša ideja dati svojoj koži i kosi malu pauzu od čišćenja i pranja.

Look bez šminke – nikada popularniji!

Iako smo to često planirali, rijetko da smo se toga zaista i držali. Pritom se misli na „izlazak iz kuće bez make up-a“. Svakodnevno svoju kožu opterećujemo sjenama, ruževima i puderima, kako bismo prekrili male nepravilnosti i učinili da naš ten bude ravnomjeran.

Sada, kada nas kod kuće može vidjeti isključivo naš mačak, ovu beauty rutinu zaista možemo izbaciti. Dajte svojoj koži vremena da diše i da se regeneriše: u potpunosti bez make up-a i bilo kakvih dodataka. Osim što ćete uštedjeti vrijeme, činite dobro i svojoj koži. Pokušajte nekoliko dana lice čistiti isključivo vodom, sa što manje preparata za njegu. Na taj način koža će se odmoriti i regenerisati.

Samostalno izradite masku za lice

Već duže vremena razmišljate sami napraviti masku za lice, ali nemate ni vremena ni inspiracije za to? Nema problema! Nakon što vam dosadi i najdraža serija, preostalo vrijeme možete iskoristi za beauty eksperimente. Kako vam zvuči hidratantna maska za lice od avokada? Ili slatka čokoladna maska za lice? Vašoj kreativnosti nema granica. Isprobajte koji proizvodi i kombinacije najviše odgovaraju vašoj koži.

Kafa je tu samo da se pije? Pogrešno!

Jeste li znali da je talog od kafe savršena podloga za opuštajući piling za cijelo tijelo? Ne? Onda brzo popijte kafu i ravno u kupatilo! Za dodatnu porciju hidratacije u talog od kafe dodajte malo kokosovog ulja i promiješajte. Nanesite mirisnu mješavinu nježno preko cijelog tijela. Nakon ispiranja, vrijeme je da uživate u koži mekoj poput svile.

Eyeliner: Vježbom do savršenstva

Svi je imamo, onu prijateljicu koja savršeno izvlači tuš. Do sada vam je nedostajalo vremena da usavršite rukovanje olovkom za oči i ostalim alatima? Sada je pravi trenutak za to! Jer, kako kaže poznata izreka: Vježbom do savršenstva! Već sada se možete veseliti svim komplimentima u uredu, kada uđete sa savršeno izvučenim tušem ili olovkom za oči.

Prekrasno njegovani nokti

Ispucala koža i suhi nokti – problemi koji su svima poznati. Svakodnevno ih gledamo i govorimo si: Sutra ću isprobati ulje za nokte. Ipak, idući dan stiže prije nego što se tome nadamo, a s njim nova, velika TO-DO lista. Tu onda njega noktiju nije baš prioritet, već smetnja.

Ali zbog čega čekati? Njega noktiju ne mora dugo trajati! Uzmite obično maslinovo ulje i umasirajte isto na nokte i kožu, pustite da se upije i na kraju isperite.

Ako su nokti opskrbljeni dodatnom porcijom njege, prelazimo na njihovo uređivanje. Koliko često na Instagramu, Pinterestu i ostalim društvenim mrežama vidimo nokte iz snova koje i sami želimo imati? Svi mogući motivi, sjajila i boje su prisutni. Kombinacije su samo maštom ograničene. Privlače vas tačkice na noktima? Sve što vam je za to potrebno su dva laka različitih boja i čačkalica – i akcija može početi!

Stručnjak za pletenice i punđe

Kada ste se usudili pokušati nove stvari kada je u pitanju vaša kosa? Sada je vrijeme da isprobate i najneobičnije look-ove i frizure o kojima već dugo maštate.

Oduvijek ste željeli imati uvijenu kosu, a nedostajalo vam je vremena kako biste pronašli savršenu metodu za to? Isprobajte sve! Od figara, pegle i ostalih pomagala, odvojite vrijeme kako biste saznali šta vam najviše odgovara.

Možda da pokušate napraviti zahtjevnu punđu ili pletenicu? One osim vrhunske koordinacije prstiju zahtijevaju prije svega strpljenja i vremena. Opušteno se smjestite, upalite si najdražu muziku i možete se posvetiti eksperimentima s kosom.

(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Sara Bero o majčinstvu: Niko od nas nije bezgrešan i savršen

Naredna priča

Evo zašto je bolje da djeca imaju manje igračaka

Najnovije iz VIJESTI

-->