VIJESTI

Draga djeco, novi ''Dječiji sajam'' je pred nama, dođite nam!

Draga djeco, novi ''Dječiji sajam'' je pred nama, dođite nam!

Dragi roditelji, dragi mališani, Dječiji sajam ponovo otvara svoja vrata, a ovogodišnji Sajam biće fokusiran na očuvanje prirode zbog čega će organizirati radionice o važnosti odlaganja otpada, reciklaže i štednje papira. Sve vas pozivamo da posjetite novi, zabavni i interesantni Sajam. Budite naši gosti!


U periodu od 15 – 17. novembra u Dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu održat će se šesti po redu Dječiji sajam u organizaciji firme Makako i Udruženja Moderno društvo. Prateći globalne trendove ove godine u fokus se stavlja edukacija mališana na temu očuvanja prirode.

Radno vrijeme Sajma će u petak biti od 13:00 do 18:00 sati, u subotu od 10:00 do 18:00, a u nedjelju od 10:00 do 17:00 sati.


''Čuvajmo okoliš, rastimo zajedno'', ovogodišnji je slogan najvećeg događaja u Bosni i Hercegovini za malu raju, u čijem festivalskom programu nastupi preko 1500 djece uzrasta do 12 godina.

Za vrijeme održavanja sajma u dvorani ćemo postaviti male reciklažne kontenjere, označene po vrsti otpada. Vratimo se prirodi dok još imamo čemu - poručuje direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić Graholski.


Od najranije dobi je važno naučiti šta znači pravilno odlaganje otpada. Djeca mogu biti sjajan korektiv i svojim roditeljima. Oni uče od nas, a mi učimo od njih zbog čega je ovaj Sajam sjajna prilika za sve koji žele naučiti nešto novo.


- U suradnji s našim partnerima kroz edukativne, ali djeci zabavne radionice, fokus ćemo staviti i na mjere opreza i zaštite tokom mjeseci koji slijede, odnosno dana kad je alarmantno visoka zagađenost zraka u Sarajevu. Naša je obaveza da na svaki mogući dostupan način, zaštitimo našu djecu - dodala je Kojundžić Graholski.


U festivalskom dijelu programa Sajma mališani plesom, recitacijom, koncertom, igrokazom pričaju dječije priče o odrastanju, jačaju samopouzdanje i kreativnost kroz stvaralaštvo te uče o nenasilnom ponašanju i važnosti tolerancije od najranije dobi. Na Sajmu se mališani imaju priliku družiti s dječijim super junacima, takmičiti se i osvajati lijepe poklone i zabavljati uz mnoge besplatne zabavne sadržaje koje i ove godine pripremaju sponzori i partneri sajma Becutan, Bh Telecom, Corn Flips, Dukat, Vitinka, Violeta, Signal, Coccolino, Malac Genijalac, Sunnyland, Rox i mnogih drugih.


Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, Grada Sarajeva, Općine Centar i Novi Grad. Ulaz na sajam je besplatan. Dođite nam!

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Magija i faceprint na ''Druženju sa princezama'': Elsa i Anna pjevale i crtale sa mališanima