VIJESTI

Muževi izazivaju deset puta više stresa od djece

Muževi izazivaju deset puta više stresa od djece

Sigurno ste i same bezbroj puta pomislile da vam vaš suprug nekada dođe poput još jednog djeteta, sada su i naučnici došli do istog zaključka.

U istraživanju koje je proveo američki portal Today, 7000 mama odgovaralo je na pitanja o stresu. Rezultati su pokazali kako je većina žena ocijenila svoj stres ocjenom 8,5 od mogućih 10, a 46 posto žena izjavilo je kako im njihovi muški partneri priušte više stresa nego djeca. 

Pomalo očekivano, žene su se najviše bunile na (ne)sudjelovanje u kućanskim poslovima. Njih 75 posto izjavilo je kako se osjećaju kao da se svi kućanski poslovi, ali često i roditeljski, tiču samo njih jer se u suprotnom neće obaviti. U prosjeku je jedna od pet mama rekla da joj suprug izaziva najveći stres upravo zato što ne pomaže dovoljno u svakodnevnom životu. 

Druga stvar koja im smeta je ponašanje partnera. Naime, kako su mame istaknule, njihovi partneri se često ponašaju gore od djece pa ih djeca doživljavaju kao prijatelje i izvor zabave, dok mamama preostaje ona nezahvalna uloga koja obuhvata strogoću i donošenje ozbiljnijih odluka.

(Kidsinfo.ba; index.hr)

Pročitajte i ovo:  Postoji pet tipova roditelja: Koji ste vi?