fbpx

SOS Dječija sela BiH: Donirajte svakog mjeseca isti iznos SOS porodicama

SOS Dječija sela BiH pozivaju sve da se pridruže “Maratonu prijateljstva” i mjesečno doniraju isti iznos SOS porodicama, otvaranjem trajnog naloga.

I sa malim iznosom, možemo učiniti mnogo – navode iz SOS Dječija sela BiH.

U SOS porodicama djeca i mladi koji su, nažalost, ostali bez roditeljske brige, sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, odrastaju u porodičnom okruženju. Kako bi im pružili kvalitetnu brigu, neophodna je kontinuirana pomoć, koja je moguća samo uz redovne mjesečne donacije.

Kao prijatelj SOS porodica, mjesečnim donacijama, pomažete djeci da imaju bolju budućnost, a to je briga svih nas jer nijedno dijete ne treba odrastati samo. Ne postoje nedovoljne donacije, i sa malim mjesečnim iznosom možete učiniti mnogo. Djeci je potreban osjećaj sigurnosti, potrebno je da im pokažemo da smo uvijek tu za njih i da ih neće ponovo napustiti. To je jedini način kako mogu izliječiti svoje malo srce – poručuju iz SOS Dječijih sela BiH.

SOS Dječija sela BiH pored brige o djeci bez roditeljskog staranja, kroz Program jačanja porodica, pomažu i biološkim porodicama u socijalnoj potrebi, da ostanu na okupu.

Otvaranje trajnog naloga je najlakši način donacije, saopćeno je iz SOS Dječija sela BiH.  

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Svjetska zdravtsvena organizacija: Majke bi trebale dojiti i ako imaju korona virus

Naredna priča

Nove brige roditelja zbog korona virusa: Da li upisati dijete u vrtić

Najnovije iz VIJESTI

-->